Bunadstrømper og hoseband til mannsbunad

Bunadstrømper trekker du opp slik at de kommer over knærne. Hensikten med hosebanda er at ikke strømpene skal gli ned. I tillegg er de jo fine å se på. Hosebanda knyter du rett under kneskålen. Korte hoseband går en gang rundt leggen. Du lager en enkel knute som du vrir på slik at tampene på båndene henger dekorativt ned. Til slutt bretter du strømpene ned over båndene. Lange hoseband rekker to ganger rundt leggen. Da knyter du den samme knuten, men drar i tillegg en liten løkke av den ene enden opp under båndet som går rundt. Det låser båndet enda bedre. Om du deretter bretter strømpen ned er opp til deg.

Bunadstrømper og hoseband i Norsk ull

Bunadstrømper og hosebånd er håndlagde i norsk ull av aller beste kvalitet. Strømpene er strikket i ubleket garn med et tradisjonelt flettemønster. Hosebåndene lages i mange ulike varianter som står til mønsteret og fargen på vestene som hører til bunaden. Det er fritt valg etter egent ønske når det gjelder hvilke hosebånd du kan bruke på bunaden. Husk at hosebåndet er ikke bare til pynt, det er også til å holde strømpene oppe med.

Strømpebånd, også kalt hosebånd, er bånd som festes øverst rundt lange strømper for å holde dem oppe. Slike bånd ble opprinnelig båret av både kvinner og menn i Europa fra 1300-tallet og framover. Hosebånd brukes til de fleste mannlige bunadene. Strømpebåndett festes under kneet slik at båndet henger dekorativt ned langs leggen.

Hosebånd ble oppfunnet for å holde oppe hosene, ikke bunadstrømper

Hoseband oppstod på 1300-tallet. Opprinnelig var strømpebåndene mer eller mindre rikt og kunstferdig utsmykkede og broderte bånd. Hosebåbåndene ble bundet under kneet for å holde fast hosene slik at ikke hosene poset seg på leggen. Hosebåndene fyller den samme funksjon til bunaden i vår tid. Nå er de lange hosene erstattet med strikkede bunadstrømper.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad før 17. mai 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån bunad gratis på 17. mai

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader på 17. mai.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.