Om Bunad For Menn AS

Om Bunad For Menn:

  • Hovedkontor i Norge
  • Fabrikk i Chiang Mai i Thailand.
  • Egen sølvsmie som produser bunadssølv
  • Eget skredderverksted som produserer bunader fra bunnen av
  • Virksomheten startet i 2003 av daglig leder, eier og gründer Henning Kumle
  • De første bunadene ble solgt i 2007.

Akademia kombinert med praktisk erfaring fra mer enn sytten år som bunadsprodusent

Henning har hovedfag med en Cand.philol grad i historie fra Universitetet i Oslo. Videre har Henning etnologi som støttefag. Bakgrunnen fra akademia kombinert med erfaring som bunadsprodusent siden 2003 gir deg den ekstra sikkerhet for du får bunad av beste kvalitet.


Om Bunad For Menn med hovedkontor i Norge og fabrikk i Chiang Mai i Thailand.

Nyttig å vite om Bunad For Menn AS

Historien om Bunad For Menn AS startet i 2003 selv om de første bunadene ble solgt i 2007. Det krever nitidige forberedelser og planlegging når måltaking og salg foregår på Gaupen og produksjonen finner sted på andre siden kloden i Thailand.

På det elegante bunadsloftet på Gaupen omlag en halv time med bil langs Mjøsa nord for Hamar kan gjester prøve mer en tretti forskjellige bunader. Mål tas, sølv velges ut og deretter sendes bestillingen halveis rundt jorden. Etter omlag seks til åtte uker er bunaden klar for levering.

Historiker med interesse for draktskikk

Som historiker med stor interesse for draktskikk har Kumle fordypet seg i gamle modeller og rekonstruert dem. Samtidig har Henning vært faglig veileder for et prosjekt nord i Thailand der kvinner syr og får skredderfaglig utdanning.
Drakeskikken er global og Henning kan fortelle at det i hovedsak var sjømenn og soldater som kom hjem til Norge iført slike drakter.

Bunad For Menn AS
Nyhushøgda 119
N-2355 Gaupen
Foretaksnummer: NO 915 377 602 MVA
E-post: Henning.Kumle@BunadForMenn.no
Telefon: 975 34 439

Du er alltid velkommen til Bunad For Menn som har bunadsloft på Gaupen en halv times kjøring nordover langs Mjøsa fra Hamar. På bunadsloftet kan du prøve mer enn 30 forskjellige bunader.

Om Bunad For Menn