herrebunad bunad mannsbunad

Anbefalinger fra kunder med folkedrakt fra Bunad For Menn

Er du fornøyd med folkedrakt bunaden og servicen du får hos Bunad For Menn? Her er noen tilbakemeldinger fra tiden før TrustPilot og Google Reviews.

7. august 2011
Hei Henning

Jeg kjøpte Romeriksbunad i april. Jeg ble da oppfordret til å skrive noen ord om hva jeg synes på dine sider. Bunaden ble brukt for første gang i bryllup forrige helg. Kvaliteten på bunaden er veldig god og det er gjort godt arbeide med sømmer og detaljer. Det var mange som la merke til dette. Selve kjøpet var også en positiv opplevelse. Jeg ble godt mottatt og behandlet på en hyggelig og professjonell måte. God kunnskap i kombinasjon med prøvemodeller gjorde meg trygg på produktet og dere som leverandør.

Vennlig hilsen
Christian H. Horneman

13. februar 2011
På tur hos dere gikk jeg amokk med kameraet, og her er linken til bloggen fra dagen, om dere vil ta en titt:
http://huldraslivogleven.blogspot.com/2011/02/pa-eventyr-i-brummundal.html
Hilsen Janne M. H. Sand

 

 

Bunad er et nyord fra 1900-tallet for en festdrakt med historisk opprinnelse

Bunad har blitt brukt om flere typer klesdrakter i Norge. I faglig forstand brukes begrepet om moderne, historiserende festdrakter. Bunader er for det meste konstruert i første halvdel av 1900-tallet. Ofte er en bunad en festdrakt som svært løst er basert på tradisjon. En festdrakt som omtales som bunad kan være inspirert av folkedrakter, det vil si tradisjonelle klesplagg brukt av bondebefolkningen i deler av Norge på 1700–1800-tallet. Bunad festdrakt kan også være inspirert av millitære uniformer og klesdrakten til embetsmenn.
I folkedrakt-forskning skiller man mellom bunad og folkedrakt. «Folkedrakt» er en lokale klesskikk fra tidligere tider. Gjerne med mange variasjoner og bruksområder. Bunader brukes kun som festdrakt.

Bunad, folkedrakt og festdrakt brukes i overlappende kontekst

Fagterminologien skiller mellom bunad og folkedrakt. Bunad brukes upresist som en samlebetegnelse. Dette blir spesielt galt når autentiske folkedrakter brukes som festdrakt. Begrepet bunad brukes om svært forskjellige former for klesplagg. Det kan være alt fra opprinnelige folkedrakter slik de ble brukt på 1800-tallet til nykonstruerte plagg som mangler historisk forankring. Disse kan til og med utgi ser for å være «bondedrakter». Det er derfor lett å snuble blant ordene festdrakt, bunad og folkedrakt.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup i 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån en bunad gratis

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue
Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Ring Henning hos Bunad For Menn og slå av en hyggelig uforpliktende bunadsprat.
Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.