Herrebunader produsert av skreddere og sølvsmeder på fabrikken til Bunad For Menn i Chiang Mai nord i Thailand

Herrebunader produsert av dyktige skreddere og sølvsmeder nord i Thailand. Fabrikken til Bunad For Menn ligger i Chiang Mai. Herfra sendes kvalitetsbunader jevnlig til Norge. Leveringstiden er kun seks til åtte uker.

Sytti thaier sitter med grindvev og lager norske herrebunader på gamlemåten i Chiang Mai.

AV: ARNFINN JOHANNESSEN
Utvikling og produksjon av herrebunader er blitt en livsstil for Henning Kumle.
– Vi produserer 17 forskjellige herrebunader både for menn og kvinner i Chiang Mai, forklarer Kumle, og ramser opp drakter fra det sentrale Østlandet, Gudbrandsdalen, Vestlandet, Trøndelag og videre nordover.
– Det har tatt mange år med nitidig arbeid for å bygge opp produksjon og salg av herrebunader, sier Kumle. – Dette har tatt lengre tid en vi i utgangspunktet hadde regnet med og kostet svært mye penger, men det har gått raskere å komme inn på markedet enn jeg trodde da vi startet opp, sier Kumle til Pattaya Tidende. Han har kunder over hele Norge. Mange kommer med fly til Gardermoen og tar toget til Moelv hvor de blir hentet.
– Vi leverer komplette bunader med mestergaranti. Mye av norsk bunadproduksjon skjer i utlandet. Det er stort sett bare monteringen som utføres av lokale forhandlere.

Avsløringer om herrebunader i Morgenbladet

– Jeg har aldri lagt skjul på at vi broderer og syr våre herrebunader i Thailand, sier Henning Kumle. Men andre bunadsprodusenter i Norge har nettopp holdt dette faktum skjult, noe som ble avslørt i Morgenbladet 11. mai 2007.
“Bunadsbløffen” heter artikkelen, og innleder med ‘Norske nasjonaldrakter og herrebunader som produseres til spottpris i Thailand, Ghana og Russland. Det vil bunadsbransjen holde skjult’.
– Over 70 personer arbeider med skreddersøm, veving, brodering og sølvarbeid i Chiang Mai, sier Kumle stolt.
– Her samarbeider vi med den katolske menigheten. Dette gjør at vi støttes av mennesker fra flere nasjoner. Sammen med disse har vi en unik kunnskap bygget på tradisjoner om herrebunader, sier Henning Kumle.

Fordele ressursene som vi forvalter på en grei måte

– Det handler ikke om å tilegne seg mest mulig penger, men å fordele ressursene som vi forvalter på en grei måte. Det er det som i dag kalles ‘human branding’ hvor filosofien er å bruke det beste i menneskene.
Stoffene veves på grindvev for å ivareta den norske håndverkstradisjonen: – På den måten kan vi heve kvaliteten på norske herrebunader, sier Kumle. – I motsetning til mye av det masseproduserte bunadssølvet i Norge, produserer vi alt sølv til herrebunader på samme håndverksmessige måte som på 1800-tallet.
For en stund siden etablerte Kumle også en liten produksjon på Filippinene hvor han produserer brikkevevsbelte til Telemarksbunaden – også det i samarbeid med den katolske kirke.

Skredderverkstedet og sølsmie langt nord i Thailand. I byen Chiang Mai holder Bunad For Menn til. Her er fabrikken som produserer markedets beste bunader.

Garanterer at det produseres de er beste herrebunader

Hemmeligheten bak suksessen med herrebunader ligger i sterk fokus på kvalitet.
– Hvis noen finner en bunad av bedre kvalitet enn de jeg selger, skal jeg personlig betale den, sier Henning Kumle, som er trygg på at kvaliteten er på topp. Han begrunner det slik:
– Alt til våre herrebunader produseres på tradisjonell måte. Likevel kan vi levere til svært gode priser. Det er ikke vi som er rimelige, men de andre som har fordyrende mellomledd.
– Grunnen til at vi har lykkes skyldes dyktige medarbeidere i Chiang Mai kombinert med min kunnskap som historiker om norsk draktskikk, sier bunad-gründeren som flyttet fra Bærum til Gaupen i Ringsaker for å utvikle suksessprosjektet med herrebunader.
Artikkelforfatteren er redaktør av avisa Ringsaker’n. Han har i en årrekke tilbragt feriene i Thailand.
(Pattaya Tidende utgave 3/2010 – 1. mars 2010)

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup 2023

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån bunad gratis mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.