7. Video

Video om mannsbunad fra Romerike og Akershus

Akershus bunad herre av beste kvalitet. Har du det travelt kan du helt gratis låne en bunad hos Bunad For Men mens våre skreddere syr din bunad

Akershus bunad herre

Akershus bunad herre laget i kvitt engelsk klede.

Lang jakk i Engelsk klede med broderte knappehull til Akershus bunad herre

Den lange jakken til Akershus bunaden er laget i hvit Engelsk klede. Det er et ullstoff vevet som såkalt toskafta materiale av ren ull med innblanding av Merinoull. Merinoullen gjør at materialet holder press lenlagre. Toskafta materiale trekker mindre støv en vanlig vadmelstoff. I dag er det mest vanlig å bruke Engelsk klede i bunaden da dette er et mere eksklusivt materiale fra gammelt av og var den dyre varianten av ullstoff.

Knappehullene på den lange jakken til Akershus bunaden er brodert med rustrød. Bunad For Menn har lagt vekt på både kvalitet og etnisitet når de har valgt ut leverandører av materialet til bunaden. Jakken har et håndvevet brunrødt frakkefor innvendig. Mannsbunaden fra er basert på et maleri fra Aurskog fra omkring 1810. De første bunadene ble laget i 1952. Vesten og skjorten har sin opprinnelse på Nannestad. Den forede hvite jakken har ståkrage og fem store sølvknapper. Vesten er vevd i mørkeblått med striper.

Vest i blått stripete ullstoff til Akershus bunad

Ullvesten til Akershus bunaden er håndvevet som et blått stripete ullstoff. Bunad For Menn har valgt å veve vestestoff på gammelmåten slik det var gjort før moderne vevstolen ble tatt i bruk. Dette gir våre vester et svært eksklusivt preg som gjenspeiler tidligere tiders håndverksproduksjon. Bunad For Menn har valgt ut et mønster til vesten basert på den tradisjonelle ullvesten som fortsatt er i bruk på Akershus.

Vår oppgave er ikke bare å lage kvalitetsbunader men også å ivareta en gammel håndverkstradisjon som ligger til grunn for vår unike bunadstradisjon. Ryggen på vesten er laget av håndvevet stripet lærestoff. Vi har valgt å bruke dette materialet i ryggen på vesten da lerret ikke blir skrukkete når man har på seg jakken. Baskerlin som er den billige varianten av materiale til bruk i ryggen på vesten blir lett skrukket. Bunad For Menn er stolte av å ha tatt i bruk det stripede håndvevete bomullsstoffet i ryggen på sine håndvevede ullvester.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup i 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån en bunad gratis

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.