Bunader fra Thailand til Norge

Bunader fra Thailand produsert av dyktige skreddere og sølvsmeder på fabrikken til Bunad For Menn i Chiang Mai i Thailand.


Faksimile:
© http://www.pattayatidende.com – Pattaya Tidende
© Arnfinn Johannessen, arnfi-jo@online.no Mob: 908 68 950
Artikkelforfatteren er redaktør av avisa Ringsaker’n.
Han har i en årrekke tilbragt feriene i Thailand.

Last ned faksimile som Adobe Acrobat PDF dokument her:

Bunad av beste kvalitet fra Chiang Mai i Thailand til Norge

Bunader fra Thailand eksporteres til Norge

Sytti thaier sitter med grindvev og lager norske bunader på gamlemåten i Chiang Mai.

Bunadshistoriker: Henning Kumle føler seg ikke malplassert med norsk bunad i et thailandsk tempel.

Utvikling og produksjon av bunader er blitt en livsstil for Henning Kumle.
Vi produserer 17 forskjellige bunader både for menn og kvinner i Chiang Mai, forklarer Kumle, og ramser opp drakter fra det sentrale Østlandet, Gudbrandsdalen, Vestlandet, Trøndelag og videre nordover.
-Det har tatt mange år med nitidig arbeid for å bygge opp produksjon og salg av bunadene, sier Kumle.
-Dette har tatt lengre tid en vi i utgangspunktet hadde regnet med og kostet svært mye penger, men det har gått raskere å komme inn på markedet enn jeg trodde da vi startet opp, sier Kumle til Pattaya Tidende. Han har kunder over hele Norge. Mange kommer med fly til Gardermoen og tar toget til Moelv hvor de blir hentet.
Vi leverer komplette bunader med mestergaranti. Våre bunader fra Thailand leveres til avtalt tid og holder høyeste kvalitet. Mye av norsk bunadproduksjon skjer i utlandet. Det er stort sett bare monteringen som utføres av lokale forhandlere.

Vi leverer komplette bunader med mestergaranti. Mye av norsk bunadproduksjon skjer i utlandet. Det er stort sett bare monteringen som utføres av lokale forhandlere.

Avsløringer i Morgenbladet om bunader fra Thailand

-Jeg har aldri lagt skjul på at vi broderer og syr våre bunader fra Thailand, sier Henning Kumle. Men andre bunadsprodusenter i Norge har nettopp holdt dette faktum skjult, noe som ble avslørt i Morgenbladet 11. mai 2007.

“Bunadsbløffen” heter artikkelen, og innleder med ‘Norske nasjonal- drakter produseres til spottpris i Thailand, Ghana og Russland. Det vil bunadsbransjen holde skjult. Over 70 personer arbeider med skreddersøm, veving, brodering og sølvarbeid i Chiang Mai, sier Kumle stolt.
– Her samarbeider vi med den katolske menigheten. Dette gjør at vi støttes av mennesker fra flere nasjoner. Sammen med disse har vi en unik kunnskap bygget på tradisjoner, sier Henning Kumle.
Det handler ikke om å tilegne seg mest mulig penger, men å fordele ressursene som vi forvalter på en grei måte. Det er det som i dag kalles “human branding” hvor filosofien er å bruke det beste i menneskene.
Stoffene veves på grindvev for å ivareta den norske håndverkstradisjonen:
– På den måten kan vi heve kvaliteten på norske bunader, selv med våre bunader fra Thailand sier Kumle.
– I motsetning til mye av det masseproduserte bunadssølvet i Norge, produserer vi alt sølv til bunader på samme håndverksmessige måte som på 1800-tallet.
For en stund siden etablerte Kumle også en liten produksjon på Filippinene hvor han produserer brikkevevsbelte til Telemarksbunaden, også det i samarbeid med den katolske kirke.

På gamlemåten: Over 70 personer arbeider med skreddersøm, veving, brodering og sølvarbeid i Chiang Mai

Garanterer at bunader fra Thailand er best

Hemmeligheten bak suksessen ligger i sterk fokus på kvalitet under produksjon av Bunader fra Thailand.
-Hvis noen finner en bunad av bedre kvalitet enn de jeg selger, skal jeg personlig betale den, sier Henning Kumle, som er trygg på at kvaliteten er på topp. Han begrunner det slik: Alt produseres på tradisjonell måte. Likevel kan vi levere til svært gode priser. Det er ikke vi som er rimelige, men de andre som har fordyrende mellomledd.
Grunnen til at vi har lykkes skyldes dyktige medarbeidere i Chiang Mai kombinert med min kunnskap som historiker om norsk draktskikk, sier bunadgründeren som flyttet fra Bærum til Gaupen i Ringsaker for å utvikle suksess med bunader fra Thailand.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup i 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån en bunad gratis

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.