7. Video

Video om Norlandsbunad herre

Norlandsbunad herre er en brudgomsdrakt som ble laget til Johannes Eidnes i 1924. Skredder het Cornelius Jacobsen og holdt til i Harstad. Skredderen hadde i læretiden og sener arbeidet med å sy nordlandsbunad til herre.

Johannes Eidnes arbeidet med å samle inn draktmateriale til Norlandsbunad herre. Mannsbunad for Nordland er inspirert av draktskikken Nordland og Troms. Inspirasjon er hentet fra:

  • Lofoten
  • Dunderlandsdalen
  • Vefsn
  • Andøya
  • Lenvik
  • Kvæfjord

Johannes Eidnes skal selv ha uttalt om sin kreasjon: «Det syner seg særlig på stemner og festar der frilyndt ungdom kjem saman, at dei helst likar nordlandsbunadene både for kvinner og menn til festbruk».

Jakke til Norlandsbunad herre laget av en blanding mellom merinoull og vanlig ull

Den korte jakken til Norlandsbunad herre er laget av svart Engelsk klede. Det er et ullstoff vevet som såkalt toskafta materiale av ren ull med innblanding av Merinoull. Merinoullen gjør at Norlandsbunad herre holder press lengre og trekker mindre støv en vanlig vadmelstoff. I dag er det mest vanlig å bruke Engelsk klede i bunaden. Engelsk klede er et mere eksklusivt materiale fra gammelt av og var den dyre varianten av ullstoff. Bunad For Menn har lagt vekt på både kvalitet og etnisitet når vi har valgt ut leverandører av materialet til våre bunader. Jakken til Norlandsbunad herre er laget i klede av aller beste kvalitet. Jakken har svart silkefot innvendig.

Vest til Norlandsbunad herre med silke fra små veverierir i Mekongdalen i Thailand

Vesten til Norlandsbunad herre er laget av grønn silkebrokade. Ryggen på vesten er laget av håndvevet stripet lerretstoff. Lerretstoffet blir ikke skrukkete, i motsetning til Baskerlin. Baskerling er den billige varianten av materiale til bruk i ryggen på vesten. Bunad For Menn er stolte av å ha tatt i bruk det stripede håndvevete bomullsstoffet i ryggen på våre silkevester. Bunad For Menn syr alle vester av silke kjøpt inn fra små veverier i Mekongdalen. Mekongsilke er silke av aller beste kvalitet.

Den korte jakken til Norlandsbunad herre er laget i Engelsk klede, som er et ullstoff vevet som såkalt toskafta materiale av ren ull med innblanding av Merinoull.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup i 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån en bunad gratis

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.