Mannsbunad fra Øst-Telemark med svart jakke og røde biser

Henning Kumle har satt opp ny driftsbygning og et bunadsloft for framtida!

Kom på besøk til et bunadsloft hos Bunad For Menn på Gaupen i Hedmark. Vårt bunadsloft ligger sør for Lillehammer, nord for Hamar, øst for Gjøvik og vest for Elverum. På vårt bunadsloft kan du prøve alle dine favoritt bunader før du bestemmer deg.


Faksimile fra:

Ringsaker’n den 28. Mars 2007
© Arnfinn Johannessen, Ringsaker’n arnfi-jo@online.no Mob: 908 68 950

Faksimile som Adobe Acrobat PDF fil:

Framtidsrettet bonde med bunadsloft!

Henning Kumle fra Gaupen bygger for framtida og har innredet den nye driftsbygningen på Fabergshagen som bunadsloft, selskapslokale og foredlingsanlegg for hjort.
– Helt i Sponheims ånd, mener Kumle som dermed markerer at han ikke vil gå baklengs inn i framtida.
Henning Kumle har bygd driftsbygning med bunadsloft for framtida. Her blir det verken gris, høns eller storfe, men bunadssalg fra bunadsloftet og gårdsturisme.
Etter den tragiske brannen hvor flere hundre griser ble flammenes rov, brukte ekteparet lang tid på å bearbeide den tragiske opplevelsen. Etter hvert satte de seg ned for å tenke over framtida.
– Vi bestemte oss raskt for å bygge opp igjen, sier Henning Kumle.

Driftsbygningen på Fabergshagen gård er innredet som bunadsloft.
Driftsbygningen på Fabergshagen gård er innredet som bunadsloft

Beliggenheten og utsikter over Ringsaker er vår største ressurs for vårt bunadsloft.
Beliggenheten og utsikter over Ringsaker er vår største ressurs

Bunadsloft og utsikten

-Der og da forstod vi at det er den vi skal leve av i framtida. Se så vakkert det er utover Ringsaker og mot Gjøvik. Beliggenheten for vårt bunadsloft er vår største ressurs, mener Kumle som kjøpte garden Farbergshagen i desember 2003.
– Dette er i Sponheims ånd, mener Henning Kumle.

Hjorten på Faberghagen gård er tamme som sauer for familien men mer sky for fremmede. En attraksjon for alle som bøker det nye bunadsloft til Henning.
Hjorten på Faberghagen går er tamme som sauer for familien men mer sky for fremmede

Hjort og bunader på et bunadsloft

For første gang på flere årtier brukes all jord gården Farbergshagen i drifta. Hele eiendommen på 160 dekar er inngjerdet. Over 30 hjort vil øke til det dobbelte når kalvingssesongen kommer i gang i juni. Omkring et år senere har kalvene vokst seg slaktemodne. Men det er ikke bare hjortekjøtt som skal høstes gjennom den nye driftsbygningen med bunadsloft. Henning Kumle har i flere år hatt et bunadsprosjekt i Thailand. Under slagordet “Håndverk for kunnskap” broderer og syr han herrebunader slik det ble gjort rundt århundreskiftet.
– Vi vever våre egne stoffer på grindvev for å ivareta den norske håndverktradisjonen. På den må måten kan vi heve kvaliteten på norske bunader, sier Kumle. I motsetning til mye av det masseproduserte bunadssølvet i Norge, produserer bonden på Farbergshagen med bunadsloft alt sølv til sine 13 forskjelllige herrebunader på samme håndverksmessige måte som på 1800-tallet.

Produksjon av bunader i Thailand og salg fra et bunadsloft på Gaupen

– Vi leverer komplette bunader med mestergaranti, understreker Henning Kumle. Mye av norsk bunadproduksjon skjer i utlandet. Det er stort sett bare monteringen som utføres av lokale forhandlere.
– Jeg har aldri lagt skjul på at vi broderer og syr våre bunader og produserer alt sølvet i Thailand, sier Henning Kumle. Over 50 personer arbeider med skreddersøm, veving, brodering og sølvarbeid i Chiang Mai som ligger halvannen times flyreise nord for hovedstaden Bangkok. Henning Kumle  er opptatt av at fjellfolk i Nord-Thailand skal få et bedre liv. Derfor vil de gi overskuddet til dem i form av utdanningsstipendier.

100 bunader fra vårt bunadsloft i år

Etterspørselen vil vise hvor stor bunadsproduksjonen på Hennings bunadsloft blir.

– Vår målsetting er å selge 100 bunader fra vårt bunadsloft i år. Vi må se hvilke distrikter som er mest etterspurt. Tanken er å øke gradvis uten at det går ut over kvaliteten, understreker Henning Kumle som mener hjort, bunadsproduksjon og bondebryllup gir ei tryggere framtid enn tradisjonell gardsdrift på en gard av Farbergshagens størrelse.

– Ved å satse som vi gjør går vi ikke baklengs inn i framtida, mener Henning Kumle.

Bunadsloft med opplevelser

Hjort og bunadsloft. Hjorten er en stor opplevelsesressurs for alle som besøker vårt bunadsloft på Faberghagen gård.
Hjorten er en stor opplevelsesressurs for alle som besøker Faberghagen gård.

Henning Kumle er opptatt at det skal være en opplevelse rundt bunadene han skal selge fra et nybygd bunadsloft. Bunadsetasjen inneholder mange særegne håndverksdetaljer. Møbler, speil, skap og massevis av bondeantikk skaper en nysgjerrig atmosfære og vi antar den særegne driftsbygningen også vil bli besøkt av folk som slett ikke har planer om å kjøpe bunad. Men kanskje de blir lurt av omgivelsene…

Bildetekster:

  • Peisen er et kapittel for seg med egen bakerovn i gammel stil på det nybygdet bunadsloft.
  • Ulveskinnspelsen er naturligvis på plass i bunadsetasjen
  • Låvebrua er kort, men viktig på en driftsbygning
  • Bunader på rekke og rad.
  • En ekte grizzlybjørn fra Alaska.
  • Henning Kumle foran noen av de vakre herrebunadene. I bakgrunnen står en gammel grindvev. Legg mere til de massive tømmerveggene på Hennings bunadsloft.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad til sommerbryllup i 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån en bunad gratis

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader mens din bunad blir produsert av våre dyktige skreddere og sølvsmeder.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue
Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Ring Henning hos Bunad For Menn og slå av en hyggelig uforpliktende bunadsprat.
Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.