3. Media omtale

Suksess fra første dag. Slik kan vi oppsummere Bunad For Menn som Henning Kumle har utviklet utviklet i Thailand.

Bunad for herre produseres etter de strengeste kvalitetskrav av Bunad For Menn i Chang Mai i Thailand.

Faksimile fra:

Bunadsuksessen med bunad for herre

Suksess fra første dag. Slik kan vi oppsummere Bunad For Menn som Henning Kumle har utviklet utviklet i Thailand. Nå satser han også på damebunader i tillegg til bunad for herre.

Broderi til Romerikebunad. Ullstoffet som brukes til damebunader er vevet for hånd.

For drøyt et år siden solgte Henning Kumle sin første bunad for herre. Folk kommer fra hele landet og nå vil gardbrukeren med gründer-egenskaper også satse på damebunader.
– Vi leverer den første før 17. mai, sier han og viser oss rundt i den særegne driftsbygningen som ble bygd opp igjen etter brannen for snart fire år siden. Her henger bunad for herre på rekke og rad. BunadForMenn har han bygget opp til å bli en sterk merkevare. Nå kommer også BunadForDamer.

17 slag bunad for herre

– Vi vil produsere 17 forskjellige bunader bade for menn og damer, forklarer Kumle og ramser opp det sentrale Østlandet, Gudbrandsdalen, Vestlandet, Trøndelag og videre nordover. Det har tatt Henning Kumle fem år og masse penger å utvikle bunadskonseptet. Produksjonen skjer i Thailand.
– Det har gått mye raskere å kommer inn på markedet enn jeg trodde da vi startet opp, sier Kumle til Ringsaker’n. Han har kunder over hele landet. Mange kommer med fly til Gardermoen og tar toget til Moelv hvor de blir hentet for å handle bunad for herre.

Her monteres en beltestakk fra Telemark. Denne typen beltestakk er også kalt Rautrøye

Høye krav til kvalitet på bunad for herre

Hemmeligheten bak suksessen ligger i det sterke fokuset på kvaliteten som Henning har.
-Hvis noen finner en bunad for herre av bedre kvalitet enn de jeg selger, skal jeg personlig betale den, sier Henning Kumle som er trygg på at kvaliteten er på topp. Han begrunner det slik:
-Vi er de første på over 100 år som vever materialene for hand. Vi lager selv alt sølvet slik det ble gjort på 1800-tallet. Likevel kan vi levere til svært gode priser. Det er ikke vi som er rimelige, men de andre som har fordyrende mellomledd, mener bunad-gründeren som flyttet fra Bærum til Gaupen for å utvikle suksessprosjektet.

Tilvirkning av bunad for herre i Thailand

All tilvirkning av bunadene skjer i Nord-Thailand.
-Vi samarbeider med den katolske menigheten i Chang mai. Dette gjør at vi støttes av mennesker fra flere nasjoner. Sammen med disse har vi en unik kunnskap bygget på tradisjoner som gjør oss i stand til å produsere den beste bunad for herre, mener Henning Kumle.
Nylig etablerte han en liten produksjon på Fillipinene hvor han produserer brikkevevsbelte til Telemarksbunaden – også det i samarbeid med den katolske kirke. Utvikling av bunader og produksjon har blitt en livsstil for Henning Kumle.
– Det handler ikke om å tilegne seg mest mulig penger, men å fordele ressursene som vi forvalter på en grei måte. Det er det som i dag kalles “human branding” hvor filosofien er å bruke det beste i menneskene.
– Det handler om å sette livskvalitet i fokus, mener Henning Kumle.

Bildetekster til artikel om bunad for herre:

Bunad For Menn sine ansatte ved skredderverkstedet i Chiangmai. Her blir mannsbunader og damebunader sydd og brodert. Vi er stolte av å kunne videreføre en norsk bunadstradisjon hvor håndverk og kvalitet står i fokus.

Henning går mye i bunad for herre når han er i Chang Mai

Etter stor suksess med produksjon og salg av bunad for herre, satser nå Henning Kumle like sterkt på damebunader. Her er han avbildet i en Valdres-bunad, mens dattera Sara Midtgaard bekler en nydelig Akershus bunad.

eller sende en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Komplett bunad fra 38.000,-

Komplett bunad med jakke, bukse, vest, sølvknapper, mansjettknapper, halsnål, brodert linskjorte, strømper, hosebånd, silkesjerf, broderte bukseseler og bunadspose. Pris fra kr 38.000,- Det eneste du mangler er sko.


Vi kan fortsatt levere bunad før 17. mai 2024

Ta kontakt nå slik at du har bunad om kort tid.

eller send en e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no

Lån bunad gratis på 17. mai

Bestiller du bunad hos oss, får du låne en av våre prøve bunader på 17. mai.

Vi tar ikke depositum ved bestilling av bunad, men tar betalt når du har fått bunaden og er fornøyd med resultatet

Bunad For Menn AS er best på pris, kvalitet og leveringstid.

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Ta mål til bunad hjemme i din egen stue

Bor du utenfor det sentrale Østlandet kan du ta mål til bunaden hjemme i din egen stue. Ring Henning på 975 34 439 eller send e-post til Henning.Kumle@BunadForMenn.no for mer informasjon.

Besøk bunadsloftet

Besøk bunadsloftet på Farbergshagen gård i Gaupen, mellom Brumunddal og Moelv. Fra Oslo sentrum til Bunad For Menn på ny motorvei og fartsgrense 110 er kjøretiden 1 time 20 minutter.

Lytt til podkast og få tips, råd og historien bak bunaden

Lytt til podkast her eller bruk din favoritt podkast app.


SMART TIPS: Sjekk referansene før du handler

Når du skal handle bunad er det klokt å kontrollere referansene til de ulike leverandørene. Sjekk mer enn 200 anmeldelser som Bunad For Menn AS har fått her:

Henning er tilgjengelig alle dager fra 9 til 21 for en hyggelig uforpliktende bunadsprat. Ring Henning nå på 975 34 439 eller send en mail til Henning.Kumle@BunadForMenn.no.